netty

De werkplek van Netty

IMG 7649 groot
Netty, zou je ons eens iets over jezelf kunnen vertellen? Wat heeft je bij Keus Schoonmaak gebracht en hoe is je reis sindsdien geweest?

Ik ben Netty Batterman, 55 jaar, en ik werk al bijna 11 jaar bij Keus Schoonmaak. Mijn reis bij Keus begon als interieurverzorgster, een rol waarin ik de basis legde voor mijn verdere carrière. Na ruim twee jaar kreeg ik de kans om door te groeien naar de functie van rayonleidster, een uitdaging die ik met beide handen aangreep.

Na ongeveer vier jaar in deze functie besloot ik een stapje terug te doen en ging ik aan de slag als objectleidster. Al snel merkte ik echter dat deze rol niet goed bij mij paste. Ik miste de dynamiek en het directe contact met zowel de klanten als mijn collega’s. Dus besloot ik om toch weer de rol van rayonleidster op me te nemen, waar ik sindsdien met veel plezier en voldoening werk.


Wat houdt jouw functie als rayonleidster in de regio Apeldoorn precies in, en wat zijn de meest interessante aspecten ervan?

Als rayonleidster in de regio Apeldoorn draag ik een breed scala aan verantwoordelijkheden. Mijn functie omvat het ophalen van vuile was en het terugbrengen van schone was. Daarnaast voer ik controle rondes uit om te zorgen dat alles naar behoren verloopt, en voer ik gesprekken met klanten om hun tevredenheid te waarborgen en eventuele problemen te bespreken.

Verder ben ik verantwoordelijk voor sollicitatiegesprekken en het inwerken van nieuwe medewerkers, zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. Als het nodig is, help ik zelf mee met schoonmaken om ervoor te zorgen dat alles op tijd en naar tevredenheid wordt uitgevoerd. Ook maak ik regelmatig een praatje met de medewerkers om te horen hoe het met ze gaat, of ze tegen problemen aanlopen en of er dingen zijn die ze niet prettig vinden. Uiteraard horen ook administratieve taken bij mijn rol.

Wat deze functie zo interessant maakt, is de variatie en het directe contact met zowel klanten als collega's. Elke dag is anders en biedt nieuwe uitdagingen, wat ervoor zorgt dat het werk nooit saai wordt.

e3210aa8 9295 4a01 bc2b 2dc0f13bc06b
Werkplezier vinden wij super belangrijk! Wat vind jij het meest waardevolle aan je werk bij Keus Schoonmaak?

Het meest waardevolle aan mijn werk bij Keus Schoonmaak vind ik het contact met mijn medewerkers en de klanten. Ik ga altijd met plezier naar de medewerkers toe en maak graag een praatje met hen en met de klanten, vaak onder het genot van een kopje koffie.

Het geeft me veel voldoening als de klant tevreden is over de schoonmaak, en ik zorg ervoor dat die waardering ook bij de medewerkers terechtkomt. Is er iets niet goed, dan geef ik dat natuurlijk ook door, maar gelukkig komt dat niet vaak voor. Onze medewerkers doen altijd hun uiterste best en leveren geweldig werk. Ik waardeer enorm wat zij allemaal voor mij en het bedrijf doen.


Hoe vind je het dat Keus Schoonmaak de MijnKeus app heeft geïntroduceerd, en wat betekent dit voor jou persoonlijk?

De MijnKeus app is afgelopen december geïntroduceerd en ik vind het echt super handig. Het is een geweldige tool die veel gemak biedt in ons dagelijks werk. Voor mij persoonlijk is de app heel handig. Je wordt goed geïnformeerd over wat er binnen de Keus familie gebeurt en je kunt zelf een leuk geluks momentje delen. Daarnaast is het ook leuk om de verjaardagen van collega's te zien en hen te feliciteren. Het draagt echt bij aan het gevoel van verbondenheid en gemeenschap binnen ons bedrijf. Ik denk dat de rayonleiding een rol kan spelen om mensen enthousiaster te maken en te helpen bij het gebruik van de app, zodat iedereen de voordelen ervan kan ervaren.

Keus Schoonmaak hecht veel waarde aan persoonlijke contacten en het menselijke aspect. Kun je een moment delen waarop dit voor jou duidelijk werd in je werk?

Keus Schoonmaak hecht veel waarde aan persoonlijke contacten en het menselijke aspect, iets waar ik altijd veel waarde aan heb gehecht. Dit werd voor mij heel duidelijk toen we twee jaar geleden een andere koers gingen varen, die nog meer nadruk legde op deze waarden. Ondanks dat ik nu al ruim een jaar ziek ben door ernstige Long Covid, heb ik altijd goed contact gehad met de directie, mijn leidinggevende en heel veel lieve collega's. Deze steun en betrokkenheid hebben me enorm geholpen en laten zien hoe belangrijk het is om elkaar te steunen en te waarderen binnen onze Keus familie.


Tot slot, wat wil jij iedereen die dit leest graag meegeven? Heb je een inspirerende boodschap of een tip voor je collega's?

Tot slot wil ik tegen iedereen zeggen: zorg dat je met veel plezier naar je werk gaat. Als er iets is dat je dwarszit, bespreek dit dan met je leidinggevende zodat het opgelost kan worden. Op die manier voel jij je weer gelukkig en ben jij het zonnestraaltje van Keus, wat de klant ook enorm waardeert. Het is belangrijk om open te communiceren en samen te werken aan een positieve en fijne werkomgeving.