ABM 1519

De werkplek van Hendrik

ABM 1519
Hendrik, kun je ons meer vertellen over je rol bij Keus Schoonmaak en hoe je dagelijkse werkzaamheden eruitzien?

Ik ben Hendrik de Graaf, 41 jaar jong. Mijn rol bij Keus is vrij divers; hoofdzakelijk ben ik glazenwasser en sinds kort ook vervangend projectleider. Elke ochtend beginnen we de dag in onze kantine met een kopje koffie, thee of water en bespreken we van alles en nog wat. Om 06.45 krijgen we onze bonnen en tablets met uitleg van onze leidinggevende. Daarna pakken we de materialen en middelen die we die dag nodig hebben en gaan we op pad. We streven er altijd naar om er een leuke en productieve dag van te maken.


Hoe draagt jouw werk als glazenwasser bij aan de missie van Keus Schoonmaak om elke klantinteractie tot een beleving te maken?

Als glazenwasser heb ik letterlijk een baan met uitzicht. Klanten zijn altijd blij als we de ramen weer komen wassen, omdat dit hun gebouw een frisse en schone uitstraling geeft. Deze positieve verandering draagt direct bij aan hun tevredenheid. Klanteninteractie is voor mij heel belangrijk; door oprechte interesse te tonen, bouw ik een band met hen op. Dit wederzijdse respect en de aandacht voor hun behoeften maken elke interactie bijzonder. Bij Keus Schoonmaak streven we ernaar om elke klantinteractie tot een beleving te maken. Mijn werk speelt hierin een cruciale rol door zowel het technische schoonmaakwerk als de persoonlijke benadering te combineren. Zo zorgen we voor een complete service-ervaring die de klant blij maakt.

ABM 4561 normaal
Dit jaar ben je begonnen met je ontwikkeling tot vervangend projectleider. Wat heeft je gemotiveerd om deze nieuwe rol op je te nemen en hoe bevalt het tot nu toe?

Mijn motivatie om de rol van vervangend projectleider op me te nemen was de behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde mijn werk vanuit een ander perspectief benaderen en het proces van begin tot eind beheersen. De uitdaging zit voor mij in het alles op de rit krijgen en houden, en in het oplossen van problemen. Daarnaast speelt mijn persoonlijke ontwikkeling binnen Keus Schoonmaak een grote rol. Ik ben erg blij en dankbaar voor deze kans en de ondersteuning die ik hierbij krijg. Tot nu toe bevalt het me uitstekend. Het geeft me veel voldoening om te zien hoe mijn inspanningen bijdragen aan het succes van onze projecten en het tevreden houden van onze klanten.


Wat betekent de 'Keus familie' voor jou persoonlijk, en hoe zie je dit terug in je interacties op de werkvloer?

De term 'Keus familie' zegt het eigenlijk al: ik heb echt het gevoel dat je deel uitmaakt van een familie, en dat merk je in de manier waarop we met elkaar omgaan. Er is veel interesse vanuit onze directeuren en collega’s, zowel op privé als op werkgebied. Dit wordt versterkt door de manier waarop bijzondere dagen worden gevierd, waarbij iedereen welkom is. Denk bijvoorbeeld aan het Drakenbootfestival of de kerstviering. Mijn dochter kijkt naar beide dagen uit en vindt het geweldig om erbij te zijn. Dat zegt voor mij genoeg: Keus is echt een familie en niet zomaar een bedrijf. Hier ben je geen nummer, maar een persoon.

ABM 4046
Hoe ervaar je de ondersteuning van Keus Schoonmaak bij het gebruik van hulpmiddelen zoals het exoskelet voor het tuckerpole systeem? Voelt je werk hierdoor lichter of comfortabeler?

Mijn ervaring met het exoskelet is zeer positief. Het zit comfortabel en naar mijn mening neemt het zeker 40% van het gewicht in de beweging weg. Hierdoor word ik minder snel moe en verzuren mijn spieren veel minder snel. Dit maakt mijn werk aanzienlijk lichter en efficiënter. Ook de nekkraag is een geweldige toevoeging; deze voorkomt hoofdpijn en nekpijn, wat vooral belangrijk is bij hoog werk. Hoewel ik de nekkraag alleen gebruik voor echt hoog werk, merk ik direct het verschil. De ondersteuning van Keus Schoonmaak bij het gebruik van deze hulpmiddelen maakt mijn werk niet alleen lichter, maar ook veel comfortabeler.


Wat motiveert je het meest in je werk bij Keus Schoonmaak en wat maakt het voor jou de moeite waard om elke dag je beste beentje voor te zetten?

Geen dag is hetzelfde, ook niet in de glasbewassing, en dat maakt mijn werk zo leuk en afwisselend. Ik heb veel plezier in mijn werk en zie het zelfs als een hobby. Ik kan heel goed opschieten met mijn collega's en leidinggevenden, wat het werkplezier alleen maar vergroot. Natuurlijk heb ook ik wel eens een dag dat ik denk: "Pff, was ik maar in bed blijven liggen," maar eenmaal op het werk ben ik dat gevoel snel kwijt dankzij mijn collega's en de positieve werksfeer bij Keus in het algemeen. Het werkplezier en de fijne samenwerking motiveren me om elke dag mijn beste beentje voor te zetten.