IMG 6814 groot

De werkplek van Rob

IMG 6943
Sinds je start in 1990 bij CMS Schoonmaak, dat later Keus werd, heb je een rijke ervaring opgebouwd. Kun je kort vertellen over je ervaring en je huidige werkzaamheden bij Keus?

Sinds ik in 1990 begon bij CMS Schoonmaak, dat nu Keus Schoonmaak heet, heb ik veel gezien en geleerd. Ik ben nu vooral actief in appartementencomplexen en algemene ruimtes. Mijn dagelijkse werkzaamheden omvatten het schoonhouden van trappenhuizen, entrees en soms ook de liftgebieden. Wat ik het mooiste vind aan mijn werk, is het directe resultaat zien van wat ik doe; een schone, frisse ruimte achterlaten waar bewoners blij mee zijn.


Je werkt in trappenhuizen en algemene ruimtes, wat betekent dat je veel interactie hebt met bewoners. Heb je bijzondere connecties met bewoners of grappige situaties meegemaakt tijdens je werk?

In mijn werk als schoonmaker in een appartementencomplex ontmoet ik dagelijks veel bewoners. Het opbouwen van persoonlijke relaties met hen is een belangrijk en verrijkend deel van mijn baan. Vorig jaar verloor ik een dierbare bewoner met wie ik een speciale band had opgebouwd. Ik besloot een troostende brief aan zijn familie te sturen, een gebaar dat ze erg waardeerden. Dit bevestigde voor mij hoe waardevol het is om niet alleen fysieke ruimtes, maar ook menselijke banden te verzorgen.

telefoon rob maatman
Hoe zorg jij voor een positieve werksfeer en werkplezier voor jezelf en je collega's? Heb je speciale manieren om de werkdag leuker te maken?

Om een positieve werksfeer en werkplezier te creëren, al werk ik meestal alleen, zoek ik naar kleine manieren om de dag aangenamer te maken. Wanneer mijn collega's die de ramen komen wassen langskomen, zet ik bijvoorbeeld graag koffie, als de tijd het toelaat. Dit simpele gebaar helpt om een gezellige sfeer te creëren en biedt ons een moment van ontspanning. Het is belangrijk voor mij om de werkdag niet alleen productief maar ook plezierig te maken, zelfs met kleine interacties.


Heb je een favoriete herinnering aan een teamuitje of een moment van samenhorigheid op het werk?

Toen ik 25 jaar in dienst was, zorgden de bewoners van een locatie waar ik wekelijks kom voor een bijzonder moment van samenhorigheid. Ze verrasten mij met een prachtige fles van mijn favoriete drank, een teken van hun waardering en hoe goed ze mij kennen. Dit maakte het moment extra speciaal en benadrukte de warme band die ik door de jaren heen met hen heb opgebouwd. 

IMG 6814 groot
Welke waarden en normen vind je het belangrijkst binnen je team, en hoe draag je bij aan het in stand houden van deze waarden?

Binnen ons team bij Keus Schoonmaak vind ik goede communicatie en samenwerking cruciaal. Deze waarden zorgen voor een sterke basis waarop we onze dagelijkse taken uitvoeren en waarbij iedereen zich ondersteund en gewaardeerd voelt. Om deze waarden te ondersteunen en te bevorderen, maken we gebruik van de MijnKeus app. Deze tool maakt het niet alleen makkelijker maar ook leuker om met elkaar in contact te blijven. Via de app kunnen we snel communiceren, informatie delen en op de hoogte blijven van elkaars behoeften en successen. Het helpt ons verbonden te blijven, ongeacht waar we zijn, en versterkt het gevoel van eenheid binnen ons team. Dit draagt bij aan een positieve en productieve werkomgeving waarin iedereen zich betrokken voelt.


Als je één stukje advies zou kunnen geven aan nieuwe medewerkers die bij Keus Schoonmaak komen werken, wat zou dat dan zijn?

Als ervaren medewerker bij Keus Schoonmaak zou ik nieuwkomers willen adviseren om altijd met een positieve instelling naar het werk te gaan. Behandel elke ruimte die je schoonmaakt alsof het je eigen huis is. Door deze benadering aan te nemen, zul je niet alleen met meer zorg en aandacht werken, maar ook meer voldoening vinden in je werkzaamheden. Het brengt een gevoel van trots en eigendom met zich mee, wat essentieel is in een rol waar elke kleine detail telt. Dit advies kan het verschil maken in hoe je elke dag beleeft en bijdraagt aan ons gezamenlijk succes.